Proteïne ijs

Ben je op zoek naar recept waar je in de avond mee kan zondigen op een gezonde manier? Dan is proteïne ijs het perfecte recept om mee te (ge)zondigen! 

Ingrediënten

  • 2 bananen (bevroren)
  • 1 kopje Griekse yoghurt (magere of volle, naar keuze)
  • 1 schep vanille eiwitpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1-2 eetlepels honing of agavesiroop (optioneel, naar smaak)
  • 1/4 kopje ongezoete amandelmelk (of een andere melk naar keuze)
  • Optioneel: toppings zoals vers fruit, noten, pure chocolade stukjes

Bereidingswijze:

  1. Schil en snijd de bananen in plakjes. Leg de plakjes op een bakplaat en vries ze minimaal 2 uur in, of totdat ze volledig bevroren zijn.
  2. Doe de bevroren bananen, Griekse yoghurt, vanille eiwitpoeder, vanille-extract, honing (als je het gebruikt) en amandelmelk in een krachtige blender of keukenmachine.
  3. Blend alles tot een glad en romig mengsel. Je moet mogelijk de zijkanten van de blender afschrapen en opnieuw mengen om ervoor te zorgen dat alles goed gemengd is. Voeg indien nodig extra melk toe om de juiste consistentie te bereiken.
  4. Zodra het mengsel glad en romig is, kun je het direct serveren als soft-serve ijs. Als je een stevigere textuur wilt, giet het mengsel dan in een luchtdichte bak en vries het nog een paar uur in.
  5. Voeg eventueel vers fruit, noten of pure chocolade stukjes toe als garnering.
  6. Je kunt experimenteren met andere smaken door bijvoorbeeld cacaopoeder toe te voegen voor chocolade proteïne-ijs, of bessen voor een fruitige variant.
  7. Als je geen Griekse yoghurt hebt, kun je ook een andere romige basis zoals kokosmelk of gewone yoghurt gebruiken.