Truffel risotto

Ben je op zoek naar een overheerlijk diner recept? Probeer dan ons recept voor een met champignon bedekte truffel risotto.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 20 gram boter
  • 1 theelepel knoflook of 1 teentje knoflook
  • 120 ml PURE The Winery – Witte wijn
  • 100 gram Feeling OK – Rijst Start
  • Sublimix – Bouillon Groente 540 Gram
  • 200 gram champignons
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie of bieslook, fijngehakt (optioneel, ter garnering)
  • 100 gram truffeltapenade
Alles toevoegen aan winkelwagen

Deze producten shop je bij MaatjeSlanker.nl om dit lekkere recept te maken:

Bereidingswijze:

  1. Verhit een eetlepel boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui toe en bak tot deze zacht en glazig is, dit duurt meestal ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens de fijngehakte knoflook toe en bak nog een minuutje mee tot het geurig is.

  2. Voeg de rijst toe aan de pan en bak deze al roerend gedurende ongeveer 2 minuten, tot de korrels glanzen en een beetje doorschijnend worden.

  3. Giet de droge witte wijn bij de rijst en roer tot de wijn is opgenomen.

  4. Begin met het toevoegen van de groentebouillon, één soeplepel tegelijk. Voeg pas de volgende lepel toe als de vorige bijna helemaal door de rijst is opgenomen. Blijf regelmatig roeren om de rijst gelijkmatig te garen.

  5. Ga door met het toevoegen van bouillon en roeren tot de rijst zacht en romig is, dit duurt meestal zo’n 18-20 minuten. Proef af en toe om te controleren of de rijst gaar is. Voeg vervolgens de champignons toe en bak ze mee.

  6. Zodra de risotto de gewenste textuur heeft bereikt, roer je de overgebleven boter, Parmezaanse kaas en truffelolie erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.

  7. Serveer de truffelrisotto direct, garneer met wat verse kruiden naar keuze, zoals peterselie of bieslook, en eventueel nog wat extra Parmezaanse kaas.

Smakelijk eten!