Courgette Lasagne

Ben je op zoek naar recept waar je het koolhydraat arme dieet volgt maar tegelijkertijd ook voor proteïne binnenkrijgt? Dan is courgette lasagne een leuk recept met een gezonde twist op de bekende lasagna. 

Ingrediënten

  • 2 grote courgettes
  • 500 g mager rundergehakt of kalkoengehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400 g tomatenblokjes (uit blik)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 250 g ricotta of cottage cheese
  • 1 ei
  • 200 g geraspte mozzarella
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse basilicum voor garnering (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Snijd de courgettes met een mandoline of scherp mes in dunne, lange plakken. Leg de plakken op een bakplaat, bestrooi ze met wat zout en laat ze 10-15 minuten liggen om overtollig vocht te verwijderen. Dep ze daarna droog met keukenpapier.
  2. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt rul en voeg dan de ui en knoflook toe. Bak tot de ui glazig is.
  3. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano, basilicum, zout en peper toe. Laat het geheel 10-15 minuten sudderen op laag vuur.
  4. Meng in een kom de ricotta of cottage cheese met het ei, de helft van de geraspte mozzarella en een beetje zout en peper.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C.
  6. Neem een ovenschaal en begin met een laagje vleessaus. Leg hierop een laag courgetteplakken. Bedek met een laag van het kaasmengsel. Herhaal deze lagen tot alle ingrediënten op zijn, eindigend met een laag vleessaus.
  7. Bestrooi de bovenkant met de resterende geraspte mozzarella en Parmezaanse kaas.
  8. Bak de lasagne in de voorverwarmde oven gedurende 30-40 minuten, of tot de bovenkant goudbruin en bubbelt.
  9. Laat de lasagne een paar minuten afkoelen voor het snijden. Garneer met verse basilicum, indien gewenst.